Ambitionen med Madfællesskabet er at fremme en sund og bæredygtig madkultur i Danmark. Gennem initiativer som Det Nationale Topmøde på Madens Folkemøde, Planteløftet 2024 (online inspiration til offentlige køkkener), Book en mark, mfl. arbejder vi aktivt på at skabe en fremtid, hvor frugt og grønt er en naturlig og integreret del af danskernes kostvaner.

Formålet er at bidrage til mere bæredygtig fødevareproduktion - og forbrug og det gør vi blandt andet ved: 

Invitation til Temamøde: Dansk Frugt- og Grøntproduktion

Vi inviterer dig hermed til et spændende temamøde om dansk frugt- og grøntproduktion arrangeret af Madfællesskabet.
Se råvarerne i marken og vær med til samtalen om, hvordan vi får mere dansk frugt og grønt ind i de offentlige køkkener.

For hvem? Madprofessionelle, embedspersoner og indkøbere fra det offentlige.

Dato: Torsdag den 19. september 2023
Tid: Kl. 10:30-15:00
Sted: Thorsbjerggaard, Kanehøj Møllevej 231, 4230 Skælskør

Deltag i inspirerende oplæg og debatter med førende eksperter og aktører fra branchen.
Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig.

Tilmeld dig her.

Planteløftet 2024 - gratis inspiration til offentlig køkkener, LIVE

Planteløftet 2024 er 10 gratis webinarer for offentlige køkkener som plejecentre, daginstitutioner, hospitaler og kantiner.

Projektet støttes af Fonden for Plantebaserede Fødevarer og en række samarbejdspartnere inden for kost og ernæring. Det primære fokus er at inspirere flere til at bruge plantebaserede, økologiske ingredienser og derfor besøger vi nogle af de køkkener, der går forrest i den grønne dagsorden - for at få tips og tricks og endnu flere værktøjer. 

Planteløftet 2024 er inspiration til dig, der arbejder i offentlige køkkener og du kan se med, når Planteløftet vender tilbage til september!

Læs mere og tilmeld dig her.

Pssssst... I første del af 2025 arrangerer vi også et stort Plantetopmøde, så hvis du arbejder med mad og vil videre mere, så hold godt øje med vores kanaler. 

Sekretariatet for Madfællesskabet inviterede til debat om fremtiden for vores offentlige måltider under dette års folkemøde. 

Fredag 14. juni 2024 satte vi fokus på fremtiden for vores offentlige måltider sammen med Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen og Regionsformand i Hovedstaden, Lars Gaardhøj. 

Under Folkemødet på Bornholm talte vi med mad i munden og satte nye milepæle for fremtidens offentlige måltid, mens vi stille spørgsmål som: 

  • Hvor er det offentlige måltid på vej hen? Hvilke værdier skal fremtidens offentlige måltidet repræsentere?
  • Hvilket ansvar er der rum og råd til at tage i den grønne omstilling i både gryder og landskaber?

Arrangementet blev holdt på smukke Vila Sonja i Allinge. 

Nationalt Topmøde for Frugt og Grønt - lige midt på Lolland

En af de mest markante begivenheder, som Madfællesskabet har været involveret i, er Det Nationale Topmøde for frugt og grønt.

Topmødet samlede nøgleaktører fra hele fødevarekæden - fra producenter og detailhandlere til forskere og politikere - for at diskutere og udvikle strategier, der kan øge forbruget af frugt og grønt i Danmark.

Formålet med topmødet var at inspirere til samarbejde og innovation, samt at skabe en platform hvor gode idéer og løsninger kan deles og implementeres på tværs af sektorer.

Topmødet blev afholdt på Madens Folkemøde 31. maj - 1. juni 2024.

Invitation til temamøde om dansk frugt- og grøntproduktion PDF-dokument